Retourneren & Ruilen

U heeft het recht om binnen een termijn van 14 dagen zonder opgave van redenen de overeenkomst te herroepen. De herroepingstermijn verstrijkt 14 dagen na de dag waarop u of een door u aangewezen derde, die niet de vervoerder is, het goed fysiek in bezit krijgt. Om het herroepingsrecht uit te oefenen, moet u ons via een ondubbelzinnige verklaring (bijvoorbeeld schriftelijk, per post, of e-mail) op de hoogte stellen de overeenkomst te herroepen. U kunt hiervoor gebruikmaken van het modelformulier voor herroeping (PDF), maar bent hiertoe niet verplicht. Om de herroepingstermijn na te leven volstaat het om je mededeling betreffende je uitoefening van het herroepingsrecht te verzenden voordat de herroepingstermijn is verstreken.

 

U kunt gebruikmaken van onze retourprocedure indien u de volgende stappen doorloopt:
  • Bent u toch niet helemaal tevreden met uw online aankoop? Dan mag u de artikelen tot 14 dagen na aankoop op eigen kosten terugsturen via de post. Gebruik hiervoor het retourformulier.

  • Bij Plaids and Pillows mag u de aankoop altijd ruilen. Neem binnen 14 dagen na aankoop contact met ons op om de retournering aan te melden, dan zorgen wij ervoor dat u zo snel mogelijk uw geld terugkrijgt.

  • De kosten van een retourzending zijn voor eigen rekening. Dit geldt ook voor de kosten van de heenzending als u niet de hele bestelling retourneert.

  • U ontvangt het aankoopbedrag terug op het bij aankoop gekozen betaalmiddel. Dit houdt in dat we het bedrag terugstorten op de bankrekening, creditcard of cadeaukaart waar u de aankoop mee hebt gedaan. We raden daarom aan om een gebruikte cadeaukaart te bewaren tot u zeker weet dat je de aankoop wilt houden. 

 

Gevolgen van de herroeping

 

Als u de overeenkomst herroept, ontvangt u alle betalingen die u tot op dat moment hebt gedaan, exclusief leveringskosten (met uitzondering van eventuele extra kosten ten gevolge van uw keuze voor een andere wijze van levering dan de door ons geboden goedkoopste standaard levering) onverwijld en in ieder geval niet later dan 14 dagen nadat wij op de hoogte zijn gesteld van je beslissing de overeenkomst te herroepen, van ons terug. Indien je slechts een deel van je bestelling retour stuurt dan worden de kosten voor levering ook niet teruggestort.

 

Wij betalen u terug met hetzelfde betaalmiddel als waarmee u de oorspronkelijke transactie hebt verricht, tenzij u uitdrukkelijk anderszins hebt ingestemd; in ieder geval zullen voor zulke terugbetalingen geen kosten in rekening worden gebracht. Wij mogen wachten met terugbetaling tot wij de goederen hebben teruggekregen, of u hebt aangetoond dat u de goederen hebt teruggezonden, al naar gelang welk tijdstip eerst valt.

 

U dient de goederen onverwijld, doch in ieder geval niet later dan 14 dagen na de dag waarop u het besluit de overeenkomst te herroepen aan ons heeft medegedeeld, aan ons terug te zenden of te overhandigen. U bent op tijd als u de goederen terugstuurt voordat de termijn van 14 dagen is verstreken. U bent alleen aansprakelijk voor de waardevermindering van de goederen die het gevolg is van het gebruik van de goederen, dat verder gaat dan nodig is om de aard, de kenmerken en de werking van de goederen vast te stellen.

 

Producten* die vervaardigd zijn conform de instructies van de consument (maatwerk) zijn uitgesloten van het herroepingsrecht.

 

* Dit zijn producten, zoals dekbedovertrekken en kussenslopen die conform de instructies van de consument zijn vermaakt naar de gewenste maat.