Natural Luxury

Schermafbeelding 2019-09-18 om 14.01.21.
Natural Luxury is gespecialiseerd in het importeren en distribueren van luxe woonaccessoires die hun oorsprong vinden in de prachtige natuur. Hun missie is u steeds te verrassen met nieuwe woonaccessoires. Natural Luxury's filosofie is dat wat de natuur ons biedt al mooi is in al zijn puurheid en eenvoud. Zij doen dan ook uitsluitend zaken met leveranciers die op een ecologisch verantwoorde wijze produceren. Natural Luxury levert uitsluitend aan geselecteerde woon- en kookwinkels en webshops. Plaids and Pillows voelt zich dan ook ontzettend vereerd om zaken te mogen doen met deze uitmuntende leverancier.

Alle producten afkomstig van Natural Luxury zijn fair trade. Fairtrade helpt boeren en arbeiders in ontwikkelingslanden een betere plek te verwerven in de handelsketen, zodat ze kunnen leven van hun werk en kunnen investeren in een duurzame toekomst. Fairtrade is zowel een keurmerk als een wereldwijde beweging. In Azië, Afrika en Zuid- Amerika verkeren veel kleinschalige boeren continu in onzekerheid over hun inkomen. Daarnaast zijn ze overgeleverd aan de sterk fluctuerende wereldmarktprijs, waardoor de opbrengst van de oogst vaak te laag is om het hele gezinnen te kunnen onderhouden. Zonder een betrouwbaar inkomen kunnen ze niet investeren in hun onderneming, de toekomst van hun kinderen en in de gemeenschap. Hierdoor blijft de armoede in stand. Fairtrade doorbreekt deze vicieuze cirkel door standaarden tezetten die boeren de mogelijkheid bieden om zichzelf te ontwikkelen.
Naast kleinschalige boeren komen ook plantages voor een aantal producten in aanmerking voor certificatie: de standaarden van Fairtrade zijn dan gericht op een beter bestaan voor de arbeiders.
Plantagewerk kenmerkt zich nog vaak door te lage lonen en slechte werkomstandigheden, terwijl vakbonden op afstand worden gehouden. Het meest kwetsbaar zijn werkers zonder vast contract: seizoenarbeiders en andere tijdelijke arbeidskrachten.

 

Wasvoorschriften

Alle wollen producten kunnen worden gewassen met een wolwasprogramma op 30 graden.Doordat het een natuurproduct betreft is een lichte kleurafwijking tussen de verschillende producten altijd mogelijk.